top of page

Barn-, Syskon- & familjefotografering

Att fotografera busfrön och deras inre äventyrare är något av det roligaste som finns. Fånga stunderna då de är sina stora små personligheter och gör vad barn gör när de är ute i naturen - tuggar på pinnar, knipsar av Tusenskönor eller pekar på den stora fågeln som flyger förbi ovanför. Lekande, fria barn. Syskon som småkivas, skrattar och håller hand.

Vill hela familjen vara med? 
Det är knappast helt ovanligt att som förälder ha telefonen full av bilder på våra barn, men hur många bilder har ni egentligen på hela familjen tillsammans? Oftast är det en av er som tar fotot och kan således inte vara med själv. Känns det igen?
Låt mig hänga med på en utflykt och föreviga er alla ihop, precis som ni är.

The Choudry's-34.jpg

För bebisar och mindre barn finns kläder och rekvisita till låns om det är av intresse.
Hojta när ni bokar så skickar jag mer information. 

IMG_9934.jpg

Hur fungerar det?

Ni har bestämt er för att hänga en stund med mig och min kamera? Så himla roligt! Vad händer nu?

Släng iväg en bokningsförfrågan! När vi satt ett datum betalar ni bokningsavgiften (resterande belopp betalas efter fotograferingen, innan bilderna levereras) och inväntar information som är bra att ha inför att vi ses, den skickar jag till er via mail. Bokningsavgiften är inte återbetalningsbar men skulle någon bli sjuk hittar vi såklart ett nytt datum för att ses.

Skulle det regna eller blåsa halv orkan på utsatt datum bokar vi också om, men lite grådassigt väder räds vi inte. Tvärtom ger mulna dagar så stämningsfulla bilder och hur roligt tycker inte barnen att det är med stilla vattenpölar som ligger kvar när regntunga moln passerat förbi?

Vi bestämmer plats för fotograferingen efter att ha bollat lite idéer kring vilken känsla bilderna ska ha och vad ni gillar för omgivning, jag har favoritställen för allt!

 

så var det äntligen dags!

I god tid innan fotograferingen hörs vi via mail eller telefon, vad än som känns lättast och bäst för er och då går vi igenom allt det praktiska inför att vi ska ses. När dagen är kommen stämmer vi av under morgonen/förmiddagen så att allt och alla är good to go.  

Beroende på väder, var vi bestämt oss för att fota och om ni vill låna kläder till barnen ses vi antingen direkt på vår destination, hos er eller hos mig så att barnen kan hoppa i sina lånekläder. 

Bara för att vi vuxna tycker att en fotografering är en himla trevlig idé innebär det inte alltid att barnen är lika öppna för att en främmande människa med en stor klickande grunka ska hänga på. Se till att alla är utvilade och mätta, både vuxna och barn, då är utgångsläget som bäst. Är era barn väldigt blyga eller visar sig vara skeptiska till hela grejen tar vi det nätt och bekantar oss med varandra i lugn och ro en stund innan vi sätter igång och utan att det inkräktar på timmen ni betalt för. Fotograferingen ska vara rolig för alla, då blir bilderna som bäst!

IMG_0175-3.jpg
IMG_0581.jpg
barn- & familjefotografering
ca 60 minuter

- Klädguide och bra att ha-info inför att vi ses
- Förberedelser och planering
- Eventuellt lån av kläder eller rekvisita
- Fotografering på utvald plats
- Redigering
-
5 digitala, högupplösta bilder Bilderna väljer ni själv från ett webbgalleri där ni kommer se alla som togs under dagen. Självfallet går det att köpa ytterligare bilder om så önskas.

 

Många är oroliga för vad de ska ha på sig och att det inte alltid är särskilt bekvämt att stå framför en kamera, men allt sådant där går vi igen tillsammans innan det är dags. Utöver era bilder vill jag att ni ska ha haft en rolig stund och att fotograferingen i sig är ett minne ni vill behålla och tänka tillbaka på i framtiden. 

Jag utgår från Landskrona och beroende på om ni föredrar skog eller havsvyer är det olika avstånd till mina favoritställen, men de ligger alla häromkring.  

Finns ni längre bort? Hör av er ändå, jag är öppen för förslag!

Genom att betala för bilderna har ni köpt rättigheten att för privat bruk använda dem på internet och framkalla dem hur många gånger ni vill. Bilderna får däremot inte redigeras eller på annat sätt ändras. Det gäller även filter på Instagram och andra sociala medier. 

IMG_9537.jpg
IMG_9054_edited.jpg
IMG_0243.jpg
bottom of page